Brandvæsen

Varslingssirener og ny mobilvarsling testes onsdag kl. 12

Traditionen tro testes de danske varslingssirener kl. 12 på den første onsdag i maj. I år vil der også – for kun anden gang – blive gennemført en test af varslingssystemet S!RENEN, der vil sende test-advarsler ud til mobiltelefoner. Alle nyere mobiltelefoner burde automatisk modtage advarslen, der distribueres via en indbygget funktionalitet i telefonens styresystem.

Præhospital

Reddere: Ny uddannelse er en katastrofe for vores fag

UCN har fået godkendt en ny paramedicineruddannelse på bachelorniveau. Men det er et skridt i den helt forkerte retning og en katastrofe for faget. Det mener Reddernes Landsklub, som vurderer, at man i fremtiden vil se en skævvridning i rekrutteringen og en skævvridning i opgaveløsningen, hvor ambulancebehandleruddannelsen vil blive voldsomt devalueret.

Politi

Har behandlet fem sager om politifolks uberettigede udrykningskørsel

En konfliktforhandler, som kørte udrykningskørsel i sin private bil i en sag, hvor en borger havde forskanset sig i en lejlighed med adskillige knive. En politiansat, som kørte 86 km/t i en zone med hastighedsbegrænsning på 60 km/t på vej til en selvmordstruet borger. Og en politiansat, der blev blitzet under en eftersættelse, men blev i tvivl om, hvilken bil han eftersatte. Det er blandt sagerne, som Politiklagenævnet har behandlet i 2023.

Brandvæsen

Beredskabsdirektør fratræder

Direktøren for Midtjysk Brand & Redning, Klaus Vibe Hebsgaard, fratræder stillingen efter ni år. Ifølge formanden for beredskabskommissionen skyldes det, at der er ”behov for nye ledelsesmæssige øjne” i det fælleskommunale beredskab, som dækker Viborg og Silkeborg kommuner. Viceberedskabschef Lasse Clemensen er konstitueret som beredskabschef.

  • Sponsoreret indhold
    (Sponsoreret indhold). Fra den 7. til 14. september 2024 vil brandmænd fra hele verden fylde idrætsanlæg og centrale pladser i Aalborg, når The World Firefighters Games 2024 bliver holdt i den nordjyske hovedstad. I øjeblikket er der tilmeldte fra 51 forskellige nationer. Arrangørerne forventer, at der vil være mellem 2.000 og 3.000 deltagere.
  • Præhospital
    Region Hovedstadens nyeste akutbil placeres i Hundested, men regionen vil nu søge om penge fra Sundhedsstyrelsens akutpulje til at kunne indsætte yderligere en akutbil. Den skal så placeres i Hornbæk, som sammen med Hundested er det område, hvor der er størst udfordringer med responstiderne.
  • Præhospital
    En ny tre-årig professionsbacheloruddannelse til paramediciner er blevet godkendt, og de første studerende ventes at kunne starte i 2026. I dag er paramedicineruddannelsen en 20 uger lang videreuddannelse for ambulancebehandlere, men i de kommende år vil den blive suppleret af den nye uddannelse.
  • Præhospital
    I dag er Region Syddanmarks præhospitale område organisatorisk en del af regionens afdeling for sundhedsplanlægning. Men nu vil regionen investere 5 mio. kr. i at oprette en selvstændig organisation med en præhospital direktør og en lægelig chef i spidsen. De vil blive understøttet af en ny stabsenhed og en kvalitets- og uddannelsesenhed.
  • Præhospital
    Med den nye paramedicineruddannelse på UCN kan man blive paramediciner på kun tre år. Men hos FOA er man skeptiske, for uddannelsen betyder, at paramedicinere forventes at stå med det øverste ansvar, men samtidig kan de i praksis blive dem med den korteste uddannelse og den mindste erfaring. FOA ønsker i stedet, at der laves en professionsbachelor som ambulancebehandler.
  • Politi
    Fra den 1. januar 2025 stiger priserne på radioer, som landets beredskaber kan købe under SINE-kontrakten. Der er tale om en markant prisstigning på ca. 1.500 kr. til 2.500 kr. pr. radio. Den store prisstigning skyldes, at priserne ikke er blevet reguleret siden indgåelsen af den første SINE-kontrakt. Priserne vil fremover blive indeksreguleret årligt efter nettoprisindekset.

Fra arkivet – Brandvæsen

Brandvæsen

Beredskabschef risikerer at miste kørekortet

Næstveds beredskabschef, Flemming Nygaard, sidder på tirsdag på anklagebænken i byretten i Næstved. Det sker efter et færdselsuheld i 2013, hvor Flemming Nygaard som indsatsleder kolliderede med en personbil, mens han med udrykning var på vej til en brand. Anklagemyndigheden mener, at beredskabschefen var uopmærksom og bør miste kørekortet.

Brandvæsen

Vejle Kommune forlader TrekantBrand

Det fælleskommunale TrekantBrand mister om et år sin største ejerkommune – og den kommune, der i dag huser beredskabets hovedsæde. Et solidt flertal i Vejle Kommune har nemlig besluttet, at kommunen i hast skal indgive en begæring om at udtræde af TrekantBrand. Dermed vil kommunens udtræden få virkning fra 1. januar 2022.

Google Maps
Brandvæsen

Foreslår flytning af brandstationen i Aarhus

Når byrådspolitikerne i Aarhus mødes onsdag, skal de tage stilling til et forslag om flytning af både brandstation og politistation i Aarhus. Det er Det Konservative Folkeparti, som foreslår, at brandstationen flyttes væk fra midtbyen og i stedet placeres tæt på Ringvejen, hvor brandvæsenet kommer tættere på den aarhusianske infrastruktur.

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

FOA: Regioner bør køre ambulancerne

Det igangværende udbud af ambulancetjenesten i Region Sjælland bør føre til, at regionen selv står for ambulancedriften – enten helt eller delvis. Det mener FOA, der nu opfordrer regionerne til at spille en langt mere offensiv og borgernær rolle efter det sidste års eksempler på mislykkede udbudsrunder. FOA vil nu have et konsulentfirma til at udarbejde en uvildig analyse af organisatoriske og økonomiske fordele ved at placere ambulancedriften hos regionerne selv.

Præhospital

Afgørelse: I orden at undlade immobilisering af patient efter trafikuheld

En ambulancebehandler og tre læger får ikke kritik for at undlade immobilisering ved transport af en patient efter et trafikuheld. Det fremgår af en afgørelse fra Sundhedsvæsenets Disciplinærnævn. Nævnet slår fast, at immobilisering af nakke og ryg efter trafikuheld ikke er indiceret, når der ikke er subjektive klager eller objektive fund.

Autohjælp

Formanden for Reddernes Landsklub træder tilbage

Midt i en krise mellem Reddernes Landsklub og 3F har landsklubbens formand, Vagn Flink, meddelt, at han træder tilbage. Vagn Flink henviser til, at 3F har defineret en ny rolle for Reddernes Landsklub og formanden – og at de ikke modsvarer hans ønsker. En ny formand skal optage drøftelser med 3F om det fremtidige samarbejde.

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

Dansk Autohjælp: Nødvendigt at tilpasse kapaciteten

Dansk Autohjælp havde i 2010 et meget højt aktivitetsniveau på grund af den hårde vinter, og derfor har det været nødvendigt at tilpasse kapacitetsniveauet i 2011. Det fortæller adm. direktør Niels Krag Printz fra Dansk Autohjælp, som oplyser, at antallet af assistancer i 4. kvartal faldt med hele 38 procent, og at det gav behov for en række besparelser på Dansk Autohjælps hovedkontor og på stationerne.

Fra arkivet – Politi

Politi

Vil styrke hjælpen til PTSD-ramte betjente

En kortlægning og evaluering af PTSD blandt politi- og fængselsbetjente viser, at politi- og fængselsbetjentes arbejde er blevet mere krævende og psykisk belastende. Justitsministeriet igangsætter derfor en række initiativer i politiet og kriminalforsorgen for at styrke myndighedernes håndtering og forebyggelse af PTSD hos medarbejderne.

Politi

Udbud af SINE kommer til at koste 36 mio. kr.

Efter en revideret tidsplan bliver beredskabets radionetværk, SINE, sendt i udbud ultimo 2019, og udbudsprocessen forventes først afsluttet medio 2021. Selve udbuddet kommer til at koste 36 mio. kr., hvoraf omkring 20 mio. kr. skal bruges på ekspert- og konsulentbistand, mens 6 mio. kr. går til analyse af, hvordan og hvornår talekommunikationen kan suppleres med datakommunikation.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook